Liebherr SBSef 7242 met edelstaal front

Theoliveoilclub

Liebherr sbsef 7242, wat een kast. Echt waar prachtig. Sinds een aantal jaar heb ik mijn eigen restaurant. Het is gelegen in Brussel. Het begon allemaal met een klein restaurantje en elke dag een ander vers menu. Hetgeen wat centraal stond en nog steeds staat in mijn restaurant is dat de klant optimaal kan genieten. Dus ik streef zowel naar een goede kwaliteit van eten als naar gezelligheid en een perfecte bediening. Mijn restaurantje werd zo’n succes dat ik bijna niet anders kon dan uitbreiden. Eerst was ik van plan om te verhuizen naar een groter pand, maar ik had schrik om de gezelligheid van mijn restaurant dan te verliezen. Dus waar ik uiteindelijk voor geopteerd heb is een tweede restaurant te openen. Het leek me leuk om dat deze keer te doen in een iets kleinere stad. Daarom heb ik voor Gent gekozen. Telkens als ik in die stad kom voel me ik direct thuis door de gezellige sfeer die er hangt, het water en de oude gebouwtjes. Kortom, de perfecte locatie voor mijn nieuw restaurant. Toen ik op zoek was naar het pand liet ik me volledig leiden door de stad en een dag er rondgelopen te hebben kwam ik het pand tegen dat ideaal was voor mij. Het was in een klein en smal straatje langs het water. Met een mooi terrasje gericht op het zuid. Ik belde de makelaar en nadat ik in het pand een kijkje had mogen nemen ondertekende ik de papieren ervan direct. Ik had er zo’n goed gevoel bij, dit restaurant zou weer een pareltje worden. Alleen wilde ik niet voor helemaal hetzelfde concept gaan als in mijn ander restaurant. Ik dacht eerder aan het brengen naar een hoger niveau. Het is namelijk altijd al een droom geweest van mij om een sterrenrestaurant te leiden. Dus dit was hetgeen waarvoor ik zou gaan, het behalen van een Michelin ster. Eerst moest ik natuurlijk het restaurant inrichten. Veel mensen raadden mij aan om een binnenhuisarchitect in te huren, maar dat wilde ik niet. Ik wilde dat het toch echt iets van mij bleef. Dagen en weken ben ik bezig geweest met alle catalogussen door te bladeren, naar interieurwinkels te gaan en na een tijdje had ik mijn restaurant ingericht volledig zoals ik het wilde. Wat ook nog een leuke meevaller was, was het feit dat een goede vriend net op dat moment stopte met zijn restaurant. Van hem kon ik dus voor een prikje nog een aantal dingen overnemen. De dag van de opening was ik heel zenuwachtig. Ik vond het restaurant prachtig, maar de vraag was nu of de anderen het ook zo mooi zouden vinden en of het in de smaak zou vallen. Voor de opening had ik heel speciale hapjes gemaakt en de beste champagne gekocht. Zodat de start van het open zijn goed ingezet zou worden. De stress die ik voor de opening had, was achteraf gebleken helemaal niet nodig geweest. Ik had het zelfs niet durven dromen hoe laaiend enthousiast iedereen was over mijn nieuw pareltje. Ik had zelfs het gevoel dat de meesten dit restaurantje nog veel gezelliger vonden dat dan in Brussel. Nu ben ik ondertussen al een dik jaar open in Gent en zonder overdrijven, elke avond zit ik vol. Ik heb ook vernomen dat er binnenkort een jury zal komen om mijn keuken te beoordelen zodat ik kans kan maken op een ster. Dit is natuurlijk alles waarvan ik had gedroomd. Daarom ben ik nu continu bezig met het opzoeken van nieuwe en horizon verruimde receptjes zodat de jury niet zal weten wat ze proeven en hopelijk mijn droom zal uitkomen.