La Romanee , een huwelijk van satijn en fluweel

Theoliveoilclub

Ik ben een enorme wijnliefhebber maar meestal verliest een gemiddelde wijn na een fles of 2 mijn interesse. La Romanee koop ik altijd bij Wijnpromotor, daarentegen is een wijn, zo sterk en toch delicaat, waar ik nooit genoeg van zal krijgen. Ik vind het geen wonder dat deze wijn beschreven wordt als  “een huwelijk van satijn en fluweel”. 

Enkele jaren geleden volgde ik een uitgebreide wijncursus. Ik leerde wijnproeven volgens internationale normen: de WSET systematische proefmethode, de 4 basissmaken, smaakpatronen van wijn enz. De opleiding is een hele verrijking geweest. Daar leerde ik ook de duurdere wijnen kennen en beoordelen. Ik heb het geluk gehad om vele top wijnen te mogen proeven, secrets des chateauxmouton rothschild, noem maar op. 

Maar la Romanée-Conti is en blijft mijn favoriet. Ik weet dat er op het domein van la Romanée-Conti gewerkt wordt op biologische wijze. Het kwaliteitsniveau ligt er erg hoog doordat er wordt gestreefd naar lage rendementen en optimale zorg.

Van Romanée-Conti worden jaarlijks maximaal 450 kistjes geproduceerd. De prijs van deze fabelachtige wijn ligt dan ook erg hoog. Het zou de duurste wijn ter wereld zijn. La Romanée Conti behoort dan ook tot één van de beste wijngaarden van de Côte-d’Or. 
Geen wonder dus dat deze bijzondere wijn mijn aandacht blijft behouden. 

https://www.wijnpromotor.nl/domaine-de-la-romanee-conti